lunes, 11 de enero de 2016

EVENT: PRESENTACIÓ A.C. FALLA PLAÇA EXÈRCIT ESPANYOL "JARDINET"

Ahir la A.C. Falla Exèrcit Espanyol "Jardinet" de Gandia va celebrar la seua presentació, i en ella vaig tindrer l'honor de ser la Mantenedora Major, la de la meua falla. Gràcies Silvia Orengo Bataller, Reina de la Falla 2016, per haver comptat amb mi, per a exercir aquesta responsabilitat tan gran, i espere que ho hages disfrutat tu i tota la comissió. Gràcies a la meua amiga Maria José Tarrazó Martí per ser la meua correctora oficial, i als amics incondicionals que saben molt be de que van eixos super poders.

Seguidament podeu llegir el manteniment al complet i podeu disfrutar de les fotografies de l'event:

Manteniment Major Presentació Falla Jardinet 2016

"Falleres Majors de Gandia, Membres de la Federació de Falles, Presidents, Reines, Padrina i Mascotes de la nostra comissió, Sr. Regidor Delegat del nostre barri, Reines i Presidents d’altres comissions que ens acompanyen, falleres i fallers, familiars i amics, molt bona vesprada.

Per circumstàncies de la vida, als darrers dos anys m’han preguntat moltes vegades que són les falles i perque sóc fallera. Per a qualsevol faller deuria ser fàcil explicar en que consisteixen les falles, però a la fi, em vaig adonar que transmetre tota eixa entramada gamma de sentiments i emocions que sentim els fallers era molt més difícil del que em pensava.

Com explicar eixa sensació de cosconelles als peus quan sentim una banda de música, eixes papallones a l’estómac quan ens adonem, als primers dies de març, que ja fa olor a polvora, eixes llagrimes que cauen dels ulls d’una Reina per emoció i devoció, o com diuen alguns amics, com explicar els supers poders que ens dona el traje de faller o fallera i que fa tan intensos els dies de falles.

Doncs si, com ja he dit, la festa de les falles esta plena de sentiments i emocions, però, per a que tot açò prenga forma es necesita l’ingredient més important: les persones. Fallers i falleres, veterans i de nous, joves i xiquets.

Al capdavant de tots ells, un president, per a la nostra falla En Paco Almiñana, faller reconegut i, que jo almenys, conec de tota la vida. És cert que no he contat les voltes que ha estat president, pero han sigut moltes, a més d’ostentar altres càrrecs, així que experiència no li falta, i que en aquests difícils moments porta, com director d’orquestra, la batuta de la falla, acompanyat per una executiva treballadora i entregada.

Així doncs, comença l’hora de la veritat, en aquest moment tinc que fer la vista enrere, no molt, sols un any… Mari Carmen, vull dedicar-te unes paraules per a dir-te que pots sentir-te feliç per haver tingut el privilegi d’ostentar el càrrec de Reina de la Falla, d’haver complit un somni i viure eixa gran experiència. Per a tu ara queden els records d’un any màgic i especial, pensa que sempre seràs la Reina de la Falla 2015... i quan tornes la mirada enrere, a la teua ment, trobaràs tots el records especials que has tingut la sort de gaudir.

Pero com diuen, quan una cosa acaba una altra comença. Aquest any Mari Carmen tornes a representar a la nostra comissió com a Padrina.
Estic segura que ho tornaràs a donar tot rodejada de la teua familia, el teu home Toni el primer, i els teus amics, perque si d’alguna cosa sé, després de coneixer-te per tants anys, és que eres una fallera imparable. A més a més, tornes a compartir aquest any com a Padrina amb la teua filla Tamara, com ja va ocòrrer al 2008, un any que vaig compartir en vosaltres i per aixó mateixa se que l’èxit està assegurat.

Així doncs, gaudeix d’aquest any màgic que t’espera. Viu i somriu a cada acte, sent la música i la il·lusió que et corre dins. Encaixes a la perfecció en aquest càrrec, i és orgull per a la comissió que ens representes aquest any com a Padrina!

Estela eres, sens dubte, la nova gran incorporació d’aquest any al Jardinet. I eixa nova incorporació no podría haver ocorregut de millor manera, ja que eres nostra representant de la Festa.

Encara que la teua familia no es molt fallera, sempre has tingut eixe cuquet per les falles, seguent, de menuda, una fallera de la teua casa, on els dies de falles et ficaves el tratje de fallera i anaves a gaudir de l’ambient faller. 

Però per fi, ha arribat el dia en el que et vestiràs de fallera en una falla, i se de bona tinta que estàs molt ilusionada i contenta de  pertanyer a aquesta comissió. A més a més, en poc de temps has fet bons amics i amigues, i també tens al teu cossí Iñaki, secretari de la falla, que de segur estarà al teu costat, per a gaudir en tu d’aquest any tan especial. Sense oblidar-nos dels teus pares que de segur també viuràn intensament el teu regnat.

Estela eres jove, simpatica i sempre tens un somriure que oferir, ho demostres a cada acte i compartint moments fallers del dia a dia. Se que disfrutes molt de l’essència de la festa fallera, i per això vius amb intensitat aquest any. Valores l’esforç del fallers i t’agrada participar fent cavalcada, ja que ho passeu molt be.

Estic segura que amb eixa alegria que et caracteritza formaràs part de la nostra comissió per molts anys, deixa que el teu cor bategue amb força al ritme de la música, Estela eres Reina de la Festa.

A la nostra Reina del Foc la conec des de ben menuda, ja que les nostres families han estat unides en un parell d’ocasions pel que significa tindrer filles reines un mateix any. Recorde, Tamara, que quan encara erem unes xiquetes, tu un poquet mes xiqueta que jo, era difícil veure’t vestir-te de fallera, a tu el que t’agradava era el bluso i els coets. No obstant això, sempre estaves apunt per a la cavalcada o el festival musical.

Però venint d’una familia tan fallera era impossible que no arribarem a veure’t algún any amb una banda de reina. I així va ser. Al 2007 vas ser Reina de la Poesía junt a la teua germana Vanesa, i al 2008, un any que vaig tindrer el plaer de compartir amb tu, vas ser Reina de la Festa i la teua mare Padrina per primera vegada. Dos anys que vas disfrutar al màxim al costat de la gent de la falla.

Així que era qüestió de temps que tornares a lluir una banda de Reina, en aquest cas la del Foc, i com  ja va passar al 2008, comparteixes aquestes falles el regnat amb Mari Carmen, ta mare i  nostra Padrina, que, junt al teu orgullós pare, son un pilar fonamental en la teua vida, igual que tu en la d’ells.

Serás l’encarregada de posar fi a les falles que estan per vindre, pero eixe instant en el qual es crema una falla és, sens dubte, el punt culminant de la festa. Atresora’l, eixe moment i tots els que estan per vindre, emociona’t, balla, riu... eres nostra Reina del Foc!

El que hui estiga así no es totalment inesperat ni forma part d’una sorpresa. Crec que, després de confirmar que ella sería la Reina de la Falla del 2016, el primer que em va demanar es que jo estiguera açí d’alt un día com aquest dirigint-vos unes paraules. Silvia, gràcies per d’eixar-me compartir una vegada més un moment tan important amb tu.

Ens coneguerem a la comparsa del “Money, money” a la cavalcada del 2011, i hem passat un parell d’anys juntes a l’executiva de la falla, ja que, Silvia, des d’un primer moment, t’integrares totalment en la comisió, sent també Reina de la Poesía al 2013 i Reina del Foc al 2014. Pero sens dubte, el que ens ha unit és una cosa molt més familiar, ja que al 2012 ens varem convertir en cunyades.

Gràcies a això he pogut compartir molts moments fallers amb tu, pero si he de triar algún moment en especial, em quede amb una cosa que es sols nostra: eixos migdia de locura els dies de falles, on ma mare ens desvist, ens fa el dinar, fem una menudeta sesta i ens torna a vestir, mantilla inclosa, tot això mentre Vicent prepara les cameres i Quique, de fons, no para de remugar. 

Quique, el meu germà i la teua persona especial, eixe que no pot estar-se quiet ni un segon, que ens porta boges, però que t’estima, i ho donarà tot i estarà sempre al teu costat per a que aquest any siga inoblidable per a tu. I tranquila que aquestes falles te bona fallera.

En aquest moment no puc oblidar-me de les dues persones més importants en la teua vida, els teus pares. Cada vegada un poc més clavats al mon faller, on el teu pare, Javi, ja és tot un expert tirant traques i fins i tot participa al concurs de paelles de les falles de Gandia. I la teua mare, per a no quedar-se darrere, ja és tota una professional fent monyos de fallera. Ells diran que no han tingut més remei després de tres regnats, pero jo se que es senten orgullosos de veure’t sentada al més alt del cadafal.

Silvia, aquest any has complit el somni mes anhelat, eres la Reina de la Falla, la representant major de la nostra comissió, i ja no és un somni, és una realitat. Gaudeix d’aquest moment i tots els que van a vindre, gaudeix amb els presidents, amb les teues companyes de regnat, amb les reines d’altres comissions, amb els teus amics, amb tots el fallers dels tornejos de truc i bac als que participes, i amb tota la gent de la falla.

Que quan arribe el 19 de març i el monument es torne cendra pugues mirar enrere i dir: “Quin gran any”.

Somriu com a Reina de la Falla.

Abans de finalitzar vull desitjar a les Falleres Majors de Gandia, Reines Majors i Infantils, Padrina, Mascotes, Presidents, i a la fi, a tots els fallers, que gaudiu de cada moment que està per vindre.

El sentit principal de la festa és passar-ho bé. I sens dubte, per a comprendre-la, és necessari viure-la, viure el seu procés en totes les seues dimensions.

Una vegada, a un anunci, vaig escoltar alguna cosa així com que el valencians, i en especial els fallers, mesurem el temps en dies per a falles. Quanta raó tenia eixe anunci.

Hui, un diumenge qualsevol del mes de gener, queden 66 dies per a falles. Pero tot no acaba ahí.  La nit del 19 al 20 de març, mentre una flama brilla als nostres ulls, un xicotet pero intens bateg del nostre cor ens recordarà que un nou exercici faller acaba de començar i que tan sols ens queden 361 dies per a gaudir de les millors festes del món.

Moltes gracies, bona vesprada i...  ¡Visca la Falla Jardinet!"





























No hay comentarios:

Publicar un comentario